Thips parvispinus merupakan salah satu hama penting pada tanaman cabai. Kehilangan hasil akibat serangan hama ini dapat mencapai 80% bahkan dapat menjadi 100% apabila tidak dilakukan pengendalian d…
Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui pengaruh pemupukan terhadap percepatan pertumbuhan pada beberapa varietas tanaman cabai (Capsicum annuum L.) pra penggenangan. Penelitian ini dilaksanakan …
Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui pertumbuhan berbagai varietas cabai (
The purpose of this study was to evaluate the suitability of land for growing peppers, beans and soy beans in Tanjung Seteko Village of North Indralaya District. Soil analysis performed at Laborato…
Telah dilakukan penelitian mengenai pertumbuhan tanaman cabai merah besar (Capsicum annum L.) dengan penambahan limbah cair tahu pada media tanam yang bertujuan untuk mengetahui apakah limbah cair …
Penelitian ini dilaksanakan mulai dari bulan Juni 2010 sampai dengan November 2010, yang bertempat di kebun percobaan Jurusan Budidaya Pertanian, Fakultas Pertanian, Universitas Sriwijaya. Peneliti…
Tujuan dari pelaksaan praktek lapangan ini adalah untuk mengetahui perbandingan pertumbuhan tanaman cabai monokultur dan tumpang sari di Desa Talang Buluh. Praktek lapangan ini dilaksanakan di kebu…
Tujuan dari penelitian ini adalah untuk mengetahui pengaruh komposisi pasir dan ketebalan emitter berbahan semi kedap pada irigasi bawah permukaan terhadap pertumbuhan tanaman cabai. Penelitian dil…
This research aims to study the effects of compost enriched with Rhizobium, Phosphate Solubilizing Bacteria and Mycorrhizae on the yield of chilli pepper (Capsicum annum L.). This research has been…
The objective of the research was to investigate the species and population ofpredator beetle on chili plantation in Indralaya and Banyuasin. The research wasconducted at growing chili field in Ind…
The research was conducted in Phytopathology Laboratory and Greenhouse, Department of Plant Pests and Diseases, Faculty of Agriculture, Sriwijaya University from February to Oktober 2009. The objec…
Consumer demand for Chili (Capsicum annum L.) is increasing every year. One of the factors that affect the productivity of chili is pests and plant diseases. The main problem in the cultivation of …
This study aims to determine the effect of application intervals of some plant extracts on the incidence of mosaic virus attacks and Aphids (Aphis Gossypii) on chili plants in the field. This resea…
Cultivation of chili plants is often affected by pests, generally insect pests that attack the leaves, stems and fruit of chilies. The use of bioinsecticides derived from entomopathogenic fungi can…
The need of chili continues to increase due to increasing population growth and the development of food production industries requiring greater supply of chili. One way to increase the productivity…