ANNES SAPITRI, Effects of Phosphorous on the Infection of Colletotrichum capsici on Cayenne Pepper (Supervised by Dr.Ir.Suparman SHK) Plant disease frequently found in cayenne pepper cultivation is…
Tanaman padi Oryza sativa merupakan tanaman pangan penting yang telah menjadi makanan pokok lebih dari setengah penduduk dunia dan makanan utama dari penduduk Asia Tenggara. Arthropoda yang berpera…
The problem in the cultivation of chili plants is the number of pests and diseases which are one of the important factors in increasing crop production. Chili (Capsicum sp) is a major commodity tha…
Chili plants are one of the important commodities in Indonesia. In the cultivation of chili plants there are obstacles that cause a decrease in production. One of the causes of the decline in chili…
Black wattle (Acacia mangium) is one of wattle species commonly used in forest development in Asia and Pacific. This type of wattle grows fast and produces good quality of wood and tolerant to sub …
Jagung merupakan tanaman hortikultura yang banyak dibudidayakan dengan prospektif yang baik untuk dikembangkan di Indonesia. Faktor yang dapat menurunkan produksi tanaman salah satunya adalah penya…
Red chili (Capsicum annuum L.) is one of the most widely cultivated horticultural crops in Indonesia and is used regularly in food processing by the community. One of the causes of the decline of r…
Mentimun merupakan salah satu komoditas hortikultura yang berasal dari wilayah Himalaya Asia Utara. Tanaman mentimun termasuk ke dalam family Cucurbitaceae dan terkandung banyak manfaat didalamnya,…
Penyakit antraknosa merupakan penyakit penting yang paling sering ditemukan hampir pada setiap areal tanaman cabai. Penyakit antraknosa disebabkan oleh serangan jamur Colletortrichum capsici dan Gl…