The Sriwijaya University Library

  • Home
  • Information
  • News
  • Help
  • Librarian
  • Login
  • Member Area
  • Select Language :
    Arabic Bengali Brazilian Portuguese English Espanol German Indonesian Japanese Malay Persian Russian Thai Turkish Urdu

Search by :

ALL Author Subject ISBN/ISSN Advanced Search

Last search:

{{tmpObj[k].text}}
Image of Perencanaan penggunaan bahan baku tepung almond menggunakan metode pemulusan eksponensial dan optimasi persediaan menggunakan modele conomic order quantity (EOQ)(Studi Kasus: De Patisserie Cake Shop, Palembang)

Text

Perencanaan penggunaan bahan baku tepung almond menggunakan metode pemulusan eksponensial dan optimasi persediaan menggunakan modele conomic order quantity (EOQ)(Studi Kasus: De Patisserie Cake Shop, Palembang)

TRI SUPRAPTI - Personal Name;

Penilaian

0,0

dari 5
Penilaian anda saat ini :  

Metode pemulusan eksponensial merupakan metode peramalan yang digunakan
untuk data yang bersifat stasioner. Penelitian ini menggunakan metode pemulusan
eksponensial untuk meramalkan penggunaan tepung almond pada bulan Juni 2015
berdasarkan data bulan Januari 2014 – Mei 2015. Untuk menentukan berapa jumlah
tepung almond yang harus dipesan yang meminimumkan biaya penyimpanan
persediaan maka digunakan perhitungan menggunakan model kuantitas economic
order quantity (EOQ). Berdasarkan hasil penelitian, untuk peramalan bulan Juni 2015
diperoleh hasil perhitungan yaitu sebanyak 27,75084 kg dengan tingkat kesalahan
sebesar 0,183947. Dengan perhitungan EOQ, untuk meminimumkan biaya
penyimpanan De Patisserie cake shop sebaiknya melakukan pemesanan tepung
almond sebanyak 34 kg per bulan


Availability

No copy data

Detail Information
Series Title
-
Call Number
Tri p 2015
Publisher
Inderalaya : ., 2015
Collation
xv, 32 hlm.:ilus.
Language
Indonesia
ISBN/ISSN
-
Classification
NONE
Content Type
-
Media Type
-
Carrier Type
-
Edition
-
Subject(s)
Pemulusan Eksponensial, Economic Order Quantity
Specific Detail Info
-
Statement of Responsibility
-
Other version/related

No other version available

File Attachment
Comments

You must be logged in to post a comment

The Sriwijaya University Library
  • Information
  • Services
  • Librarian
  • Member Area

About Us

As a complete Library Management System, SLiMS (Senayan Library Management System) has many features that will help libraries and librarians to do their job easily and quickly. Follow this link to show some features provided by SLiMS.

Search

start it by typing one or more keywords for title, author or subject

Keep SLiMS Alive Want to Contribute?

© 2025 — Senayan Developer Community

Powered by SLiMS
Select the topic you are interested in
  • Computer Science, Information & General Works
  • Philosophy & Psychology
  • Religion
  • Social Sciences
  • Language
  • Pure Science
  • Applied Sciences
  • Art & Recreation
  • Literature
  • History & Geography
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Advanced Search